Ben je op zoek naar een uitstap met vrienden of familie?

In Brugge valt zo veel te zien. Met kriskrasdoorbrugge op stap gaan, is de stad ontdekken op een andere manier, is omhoog kijken en schatten zien, is door rustige straatjes dwalen en je even in de Middeleeuwen wanen, is de kaart van Marcus Gerards uit 1562 vergelijken met het heden.

Kriskrasdoorbrugge bezorgt je een aangename wandeling door de binnenstad, die je nadien nog op je eigen tempo kan bezoeken. Even gaan winkelen? Eén van de schitterende musea bezoeken? Een wandeling langs de vesten? Een boottocht op de reien? Een restaurantbezoek? Voor elk wat wils.

Kriskrasdoorbrugge geeft je graag wat tips en bezorgt je een aangename dag in Brugge.

Kriskrasdoorbrugge is heel flexibel en past de wandelingen aan. Een regendag? Dan kan de uitstap verplaatst worden.

Liever niet wandelen? Dan is de gidsbeurt met de fiets rond de 1ste en de 2de omwalling van Brugge misschien iets voor u?

Liever met kinderen? Kriskrasdoorbrugge geeft kinderen een kijkje in het Middeleeuwse Brugge op een leuke, actieve manier.

 

WIE BEN IK?

Na een carrière van 40 jaar als leerkracht lichamelijke opvoeding in een Brugse basisschool, koos ik voor mijn tweede passie: geschiedenis. Als gediplomeerd stadsgids van Brugge neem ik jullie mee op een wandeling doorheen de geschiedenis. 

FOTO 2

RONDLEIDINGEN

WANDELINGEN VOOR FAMILIES MET KINDEREN.

Vaak vinden kinderen een stad bezoeken maar een saaie bedoening, maar het kan ook anders. Kris Kras biedt 3 wandelingen op kindermaat aan. De wandelingen zitten vol Brugse verhalen en legendes en worden afgewisseld met actieve opdrachtjes. 

Foto 3

De ambachten in het middeleeuwse Brugge.

Maak kennis met enkele ambachten uit de Middeleeuwen, luister naar de verhalen over de eerste graaf van Vlaanderen, de legende van de “couden brouck”, en maak kennis met Serena en de kant. Een boeiende wandeling voor kinderen die iets willen beleven.

In deze wandeling mijden we de aller drukste plaatsen maar zoeken we andere, rustige stukjes van de stad op. 

Deze wandeling begint en eindigt op de markt.

 
Wandelen en luisteren naar Brugse legendes en verhalen.

In deze wandeling maak je kennis met de eerste graaf van Vlaanderen die het gevecht aanging met een gevaarlijke beer. We luisteren naar het verhaal van de zwanen, maken kennis met de leerlooiers en nemen een kijkje in de godshuizen. We wandelen langs het Sint-Janshospitaal waar barbiers en zusters de zieken van de stad opvingen. Ook Gruuthuuse, het begijnhof en het Minnewater komen aan bod.

In deze wandeling komen we op de meer toeristische plekjes van de stad.

Deze wandeling begint op de markt en eindigt aan het Minnewaterpark, waar je nog wat zalig kan ontspannen en genieten van een stukje natuur.

 
Op zoek naar rijk en arm in het middeleeuwse Brugge.

In deze wandeling gaan we op zoek naar de tegenstellingen tussen rijk en arm in het middeleeuwse Brugge. De graven van Vlaanderen en de Bourgondische hertogen zorgedn ervoor dat Brugge een rijke stad werd. Maar niet alles is rozengeur en maneschijn. Met legendes en verhalen worden deze tegenstellingen mooi uitgelegd. De wandeling vertrekt op de Markt, gaat langs het Burgplein naar de oude handelswijk van Brugge. In de Sint-Annawijk hoor je de verhalen van Anna van ’t pitje, van Serena en haar kantwerkjes. Via de kantschool stappen we naar de Jeruzalemkapel en verder tot aan het Astridpark. En daar kan je dan nog even ontspannen op het super speelplein.

 

WANDELINGEN VOOR VOLWASSENEN.

De klassieke wandeling

Op deze wandeling zie je de hoogtepunten van de Brugse binnenstad. Markt, Burgplein, Dijver, Gruuthuse, OLV-Kerk, Sint-Janshospitaal, Begijnhof, Minnewater en we wandelen tot aan de Vesten, die de stad nog steeds omringen sedert het einde van de 13de eeuw. Leer iets over de Graven van Vlaanderen, de leerlooiers en de begijnen.

Deze wandeling begint op de markt en eindigt aan het Minnewater.

FOTO

Het kosmopolitische Brugge

Op deze wandeling vermijden we de druk begane straten en beleven het rijke Brugge met de handelswijken uit de Middeleeuwen. Prachtige huizen, Europese handelsnaties en sfeervolle reitjes geven je een blik op een ander Brugge.

Deze wandeling begint en eindigt op de markt.

            Van de markt langs de oude handelswijk naar de Sint-Annawijk en de Jeruzalemkapel, tot aan de Brugse Vesten.

De huizen langs de Spiegelrei, de Spinolarei en de Sint-Annarei verwijzen naar het verleden van Brugge als rijke handelsstad. De Jeruzalemkapel, een pareltje in deze stad, doet ons denken aan kruistochten en adelijke families. Deze wijk was echter in de 19de eeuw één van de armste buurten van Brugge.

Deze wandeling start op de markt en eindigt aan de Verloren Hoek aan de Kruisvest. Op eigen houtje wandel je terug naar het centrum van de stad, dwalend langs rustige, typische Brugse straatjes.

FOTO

MET DE FIETS ROND DE BRUGSE OMWALLINGEN

Geen zin in wandelen? Dan kan je ook fietsen.

Deze fietstoer neemt je mee langs de eerste en de tweede Brugse omwalling. Heel gewoon voor een Bruggeling, een openbaring voor wie Brugge niet goed kent. Er valt zoveel te vertellen over deze omwallingen die er kwamen in de 12de en de 13de eeuw.

Deze fietstoer is ongeveer 10km en duurt 2 en een half uur. En er kan onderweg een terras worden meegepikt. Leuk toch samen met vrienden of familie?

CADEAUBONNEN

Op zoek naar een origineel geschenk? 
Schenk een cadeaubon voor een gidsbeurt met Kriskrasdoorbrugge.

De cadeaubon kost 80 euro en is geldig voor een gidsbeurt op een zelf te kiezen datum.

PRIJZEN EN CONTACT

Elke gidsbeurt kan tot 10 personen en kost 80 Euro. 

Boeken kan


Je kan mij volgen op fb.me/kriskrasdoorbrugge of bel gerust eens op voor meer info.